Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amerikanska fordonsjätten Ford investerar mer än 750 miljoner dollar, motsvarande cirka 6,3 miljarder kronor, i Spanien i syfte att upprätta tillverkningskapacitet för nästa generation av bilmodellen Kuga. Det framgår av ett pressmeddelande.

SUV:en Kuga kommer produceras i den spanska staden Valencia. I dagsläget står den befintliga produktionen av Kuga-bilar för 50 procent av biltillverkarens produktion i Valencia, och försäljningen av bilmodellen har stigit med 22 procent i Europa så här långt i år från föregående år.

Kuga är Fords tredje bäst säljande bil efter bilmodellerna Fiesta och Focus. Den nya satsningen medför att Fords investeringar i Valencia uppgår till cirka 3 miljarder dollar sedan 2011.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.