Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ford har ändrat sig och planerar nu att bygga sina framtida elbilar i Mexiko och inte i en fabrik nära Detroit, skriver Wall Street Journal.

Bolaget meddelade i januari att man skulle plöja ned 700 miljoner dollar i Flat Rock-fabriken utanför Detroit. Satsningen hade gjort anläggningen till bolagets främsta inom tillverkningen av elbilar.

Men nu presenterar Ford ett nytt upplägg där produktionen av elbilar istället ska ske vid Cuautitlan i Mexiko. Produktionen är tänkt att dra igång 2020.

Vad angår Flat Rock-fabriken ska den omvandlas till en tillverkningsanläggning för framtida autonoma bilar, uppgav Ford.

Fords beslut beskrivs som affärsmässigt logiskt då det innebär att kostnaderna sänks och att man därmed även kan sänka prislappen på elbilarna. Dessa bilar är fortfarande en nischprodukt och många bilföretag har förlorat pengar på att tillverka dem, resoneras det.

Samtidigt kan draget ha konsekvenser då USA:s president Donald Trump tidigare har gjort det tydligt att stora importtullar väntar för företag som tillverkar bilar i Mexiko för export till USA.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.