Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Storägarna Folksam och AMF kommer vid dagens årsstämma i Swedbank att rösta mot ansvarsfrihet för bankens vd Birgitte Bonnesen.

”Efter gårdagens dramatiska utveckling, med Ekobrottsmyndighetens besked om utvidgade misstankar om allvarlig brottslighet, har vi kommit fram till att vi i dagsläget inte kan bevilja bolagets vd ansvarsfrihet för 2018”, skriver AMF i ett pressmeddelande.

AMF uppger att det visserligen enbart rör sig om misstankar i dagsläget men att det är så allvarliga anklagelser att det vore oansvarigt att fatta ett beslut om ansvarsfrihet vid dagens stämma.

Även Folksam pekar på gårdagens besked om att Ekobrottsmyndigheten utvidgar förundersökningen mot Swedbank till att också omfatta grovt svindleri.

”Folksamgruppen kommer därför att vid årsstämman i Swedbank, rösta mot ansvarsfrihet för den verkställande direktören.”

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.