Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Finansbolaget Folksam har förvärvat obligationer som getts ut av Världsbanken. Totalt rör det sig om 350 miljoner dollar, motsvarande 2,8 miljarder kronor.

Genom förvärvet vill Folksamgruppen lyfta fram FN:s sjutton globala utvecklingsmål och särskilt rikta fokus mot fyra av dessa. Den aktuella investeringen är den tredje som Folksam gör med Världsbanken.

– Folksamgruppen har en lång tradition av att arbeta för en hållbar värld. FN:s sjutton utvecklingsmål ger det fortsatta arbetet för en hållbar utveckling en stabil grund att stå på. Alla de globala utvecklingsmålen är viktiga, men utifrån vårt engagemang för kunderna har vi i vår hållbarhetsstrategi valt att särskilt fokusera på Hälsa och välbefinnande(mål nr 3), Jämställdhet (mål nr 5), Hållbar konsumtion och produktion (mål nr12) samt Bekämpa klimatförändringen (mål nr 13), säger Jens Henriksson, vd för Folksam, i en kommentar.

Världsbanken emitterar årligen obligationer till ett värde av mellan 50 och 60 miljarder amerikanska dollar. Finansieringen är tänkt att stödja utvecklingsprogram som är i linje med FN:s utvecklingsmål.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.