Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fingerprint Cards kommunicerar i dag ett intäktsintervall för det tredje kvartalet. Intäkterna beräknas hamna i intervallet 800-840 miljoner kronor, vilket är i linje med föregående kvartal.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I den inledande handeln på Stockholmsbörsen föll Fingerprints aktie med runt 20 procent.

Som tidigare kommunicerat ger Fingerprints inga prognoser, men väljer att gå ut med denna information eftersom bolaget bedömer att intäktsnivån väsentligt skiljer sig från den förväntansbild som för närvarande finns i marknaden.

Enligt Bloombergs analytikerkonsensus ligger förväntningarna på intäkter om 1 459 miljoner kronor i tredje kvartalet.

Fingerprint beskriver att man för närvarande upplever en avvaktande marknad och en bidragande orsak är Apples lansering. Distributörer och modulhus som levererar till
Fingerprints OEM-kunder har därför minimerat sina lagernivåer. Trots detta, bedömer Fingerprints att antalet levererade sensorer från bolaget under det tredje kvartalet kommer att öka med cirka 40 procent jämfört med det andra kvartalet.

Produktmixen har förändrats på grund av att flertalet av Fingerprints större OEM-kunder har valt att skifta till baksidesmonterade sensorer vilka har ett lägre pris. Detta har resulterat i att genomsnittspriset, ASP, på sensorer faller, vilket har haft en negativ påverkan på intäkterna. Fingerprints har tidigare kommunicerat en ASP-reduktion överstigande 20 procent per år men för närvarande är den cirka 30 procent.

Fingerprint har ej fastställt resultatet för det tredje kvartalet ännu, och ger därför ingen prognos för övriga poster i balans- och resultaträkning eller kassaflödesanalysen. Vad gäller Fingeprints operativa kostnader och balansposter förväntas dock inga väsentliga avvikelser från tidigare kommunicerade förutsättningar.

Fingerprint kommer som planerat att presentera rapporten för det tredje kvartalet den 26 oktober.

Fingerprints ser introduktionen av lågkostnadssensorer som positivt eftersom det möjliggör ökad penetration inom smartphonessegmentet och fortsatt volymtillväxt, skriver bolaget.

Finwire

Se kommentar av Peter Benson här

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.