Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fingerprint Cards anordnar i dag en Technology Update i Stockholm där företaget presenterar sina lösningar och ger information om nya segment och teknologier som smarta kort, Internet of Things och irisavläsning.

Företaget beskriver under morgonen att man har omfördelat en betydande del av sina resurser inom forskning och utveckling från sin konventionella halvledarverksamhet till nya områden inom biometri.

Ett framtidsområde är inom in-display och där uppger Fingerprint Cards nu att man har utvecklat en ultraljudsteknik. Det ger möjlighet att avläsa ett fingeravtryck var som helst på en skärm på en smartphone eller annan enhet.

”Fingerprints förväntar sig att samverka med nyckelkunder under den första halvan av 2018 för att vidareutveckla tekniken och föra ut den på massmarknaden”, skriver bolaget som ska ha utvecklat sin in-display-teknik sedan slutet av 2016.

”Jag är väldigt glad över vår In-Display-teknik. Den är verkligen innovativ och gör att fingeravtrycksigenkänning kan utföras på nya sätt på många olika ytor. Jag kan se många potentiella applikationsområden, men vårt första fokus är naturligtvis användningen i avancerade smartphones”, säger vd Christian Fredrikson i en kommentar.

Fingerprints aktie öppnade starkt uppåt på onsdagen. Efter en timmas handel var kursen upp med runt tio procent.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.