Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Priserna på bostäder faller på bred front men en större andel av mäklarna tror att det vänder och räknar med en prisuppgång de kommande tre månaderna. Det visar den Mäklarpanel som genomförs av Valueguard i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet (FMF).

Det är dock fortsatt fler mäklare som tror på en nedgång än vad det är som tror på stigande priser.

Trendbrottet kan bero på att mäklarna räknar med en ökad aktivitet innan det nya amorteringskravet träder i kraft den 1 mars.

Panelen visar att två av fem, 40 procent, tror att priserna kommer att gå ned den kommande tremånadersperioden. Ungefär lika många, 41 procent, tror på stillastående priser medan 19 procent tror på uppgång.

”Att trenden har vänt beror sannolikt på att mäklarna har koll på vad tidsfönstret fram till 1 mars innebär. Aktiviteten på bostadsmarknaden kommer troligen att öka innan det skärpta amorteringskravet träder i kraft och fönstret stängs”, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

Finwire

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.