Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Facebooks vd Mark Zuckerberg meddelade under bolagets egna årliga konferens att man breddar funktionerna med en ny dejtingtjänst. Beskedet fick dejtingappen Tinders moderbolag Match Group på fall.

Nedgången under tisdagen summerades till totalt 22,1 procent. En marginell återhämtning på 0,7 procent följde senare under eftermiddagshandeln för Match Group.

Under konferensen sade Mark Zuckerberg att det finns 200 miljoner människor på den sociala nätverkstjänsten med statusen ”singel”.

Han följde upp det med att säga att om Facebooks mål är att hjälpa människor bygga meningsfulla relationer, ”måste detta kanske vara den mest meningsfulla”.

Den nya funktionen, som enligt Facebook-chefen kommer att vara skapad för att bygga långsiktiga relationer, kommer att finnas inom Facebooks app. För att använda den måste personen skapa en dejtingprofil som blir skyddad från vänner och familj och som inte heller visas upp på nyhetsflödet. Profilen blir endast synlig för andra personer med en egen profil på dejtingtjänsten. När den nya dejtingfunktionen lanseras framgår ännu inte.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.