Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Facebook skrotar sin plan om att omklassificera företagets aktier, en åtgärd som var tänkt att låta grundaren och vd:n Mark Zuckerberg behålla kontrollen trots att han säljer aktier för att finansiera välgörenhet.

Planen om att skapa en ny aktieklass utan rösträtt har fått kritik från aktieägare och Mark Zuckerberg var tidigare kallad till en domstol för förhör. I stället når Facebook nu en förlikning utanför domstolen och kallar tillbaka sin plan.

”Facebooks verksamhet har presterat bra och värdet på vår aktie har ökat till den punkt där jag fullt ut kan finansiera vår filantropi och behålla rösträtten över Facebook under 20 år eller mer”, skrev Mark Zuckerberg i ett inlägg i fredags kväll.

Mark och hans fru Priscilla planerar att skänka bort 99 procent av sina Facebook-aktier under sin livstid. I sitt inlägg uppger Mark att mellan 35 och 75 miljoner aktier ska säljas under de kommande 18 månaderna. Räknat på aktuell kurs motsvarar det mellan 6 och 13 miljarder dollar.

I Börslunch 22 september diskuterades Facebook. Se programmet här. 

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.