Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Facebook kommer under de kommande veckorna att göra betydande förändringar i nyhetsflödet, enligt Mark Zuckerberg.

Det som kommer att ske är att inläggen från olika företag och medier kommer att hamna mer i skymundan till fördel för innehåll som kan dra igång konversationer bland användare, rapporterar BBC.

”Vi har fått feedback från våra användare om att det offentliga innehållet, inlägg från företag, varumärken och media, tränger ut de personliga stunderna som leder oss till att komma varandra närmare”, sade Mark Zuckerberg.

Han uppgav att ändringarna som en följd kan leda till att många organisationer framöver kommer att se populariteten för sina inlägg sjunka.

Facebook själva bedömer att samtliga förändringar i slutändan kommer leda till att personer tillbringar mindre tid på Facebook.

”Men jag förväntar mig också att tiden som ni tillbringar på Facebook blir mer värdefull”, sade Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg har tidigare uppgett att han skulle ”fixa” Facebook under 2018. Det har innefattat att användare ska skyddas från missbruk och att tiden som man spenderar på det sociala nätverket ska vara en bra spenderad sådan.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.