Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Facebook rasade på efterbörsen i New York igår efter att bolaget guidat för lägre användartillväxt samt att omsättningen för det andra kvartalet varit sämre än väntat. Som mest var nedgången nära 24 procent men aktien återhämtade sig något och efterhandeln slutade med en nedgång på 20 procent.

Sociala media-bolaget rapporterade något sämre intäkter än väntat för det andra kvartalet 13,23 miljarder dollar, jämfört med förväntade 13,34 miljarder. Det var första gången sedan 2015 som bolaget inte nådde upp till analytikernas intäktsförväntningar.

Användartillväxten var något sämre än väntat på såväl dagliga som månatliga användare.

På den efterföljande rapportkonferensen meddelade Facebook-grundaren Mark Zuckerberg att rörelsemarginalen som idag ligger på omkring 44 procent successivt kommer minska på grund av högre utgifter till att under flera år ligga på 34-36 procent.

Idag på morgonen har flera mäklarhus sänkt sina riktkurser för Facebook i spåren av delårsrapporten.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.