Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Softbank kommer tillsammans med Facebook och Amazon samt ett antal till andra teknikföretag bygga en undervattenskabel mellan Asien och Nordamerika. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jupiterkabeln kommer att ansluta Los Angeles med Daet i Filippinerna, och även ha två stopp i Japan vid Shima och Maruyama.

Kabeln som är 14 000 kilometer lång förväntas bli färdig under 2020 och ha en kapacitet på 60 terabyte per sekund.

Bakom Softbanks anslutning till konsortiet ligger en framtidsvision under vilken internet-of-things förväntas komma att ansluta biljoner enheter globalt, skriver Venturebeat.

För Facebook och Amazon är deltagandet kopplat till att snabbt internet behövs med tanke på att bolagen redan idag erbjuder bland annat molntjänster och videostreaming.

Övriga deltagare i satsningen är Softbank-rivalen NTT, Hongkongs PCCW Global och PLDT från Filippinerna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.