Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Exxon Mobil kommer att investera 50 miljarder dollar i USA över de kommande fem åren. Det uppgav bolagets vd Darren Woods i ett blogginlägg, skriver CNBC:s nätupplaga.

Av det beloppet har 15 miljarder dollar redan tillkännagivits tidigare och riktar sig till skifferproduktionen i Permian-basinen i västra Texas och östra New Mexico. Exxon har sagt att man där tänker utvidga produktionen och förbättra infrastrukturen, bland annat.

Bolagets nya investeringar följer även upp på de 20 miljarder dollar som man planerar för den amerikanska golfkusten. Denna satsning kablades ut i mars och kommer att se Exxon bygga nya anläggningar för flytande naturgas, LNG, kemi och raffinaderi. Det hela väntas leda till skapandet av 12 000 nya jobb.

Enligt Darren Woods möjliggörs de senaste miljardinvesteringarna av den amerikanska skattereformen.

”Dessa investeringar stöds av vårt företags unika styrkor och förbättras av den historiska skattereformen som nyligen gått i lag”, sade Darren Woods på bloggen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.