Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen har meddelat att man tänker granska Apples förvärv av musiktjänsten Shazam, enligt ett pressmeddelande.

Affären tillkännagavs i december och enligt uppgifter till Techcrunch var prislappen runt 400 miljoner dollar. Shazam används för att identifiera musik och ljud. Appen hör till en av de mest populära för Apples operativsystem iOS.

Apple har tidigare sagt att Shazam är ett utmärkt komplement till den egna musiktjänsten Apple Music.

Men nu har Österrike ihop med sex andra europeiska länder lämnat in en förfrågan om att granska köpet på konkurrensskäl, vilket EU-kommissionen gått med på.

”Baserat på de uppgifter som lämnats in av Österrike och de länder som anslutit, och utan förutfattade meningar till resultatet, anser kommissionen att transaktionen kan ha en negativ inverkan på konkurrensen inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet”, lyder det.

”Kommissionen har också dragit slutsatsen att det är den bäst lämpade myndigheten att hantera de potentiella gränsöverskridande effekterna av transaktionen”, står det.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.