Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU vill införa nya tullar som ett resultat av de amerikanska tullarna. Det skriver kommissionen i ett pressmeddelande.

EU kommer nu i juni att samtala med sina medlemsländer om listan över tariffbelagda produkter och kommer därefter att sjösätta förändringarna i juli. Förändringarna skall vara i linje med WTO:s regler.

EU bedömer att skadan från USA blir 6,4 miljarder euro. Därför genomförs nu balanseringsåtgärder kopplat till den skadan om 2,8 miljarder euro. Den resterande effekten om 3,6 miljarder euro kommer att hanteras vid ett senare tillfälle.

”Detta är ett uppmätt och proportionerligt svar på USA:s ensidiga och olagliga beslut att införa tullar på export av stål och aluminium från EU. Dessutom är EU: s reaktion helt i linje med den internationella handelsrätten. Vi beklagar att USA lämnade oss utan någon annan möjlighet än att skydda EU:s intressen”, kommenterar handelskommissionären Cecilia Malmström beslutet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.