Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen har sagt att man har rätt att vidta vedergällande åtgärder mot USA efter deras införande av importtullar på stål och aluminium.

Enligt kommissionen har man rätten att med omedelbar verkan införa importtullar på amerikanska produkter värda 50 procent av EU:s stålexport till USA. Detta uppgav kommissionen till olika EU-länders sändebud under måndagen, rapporterar Bloomberg News och hänvisar till en anteckning från mötet.

Enligt EU ska man kunna slå till med tullar utan att behöva vänta på procedurer om tvistförlikning under Världshandelsorganisationen, WTO.

Nyhetsbyrån skriver att den lista över produktkategorier som kan bli påverkade av tullarna inkluderar stål, skjortor, jeans, kosmetika, motorcyklar, båtar, jordbruksprodukter, whisky och tobak.

Enligt uppgift kan tullar på 25 procent för de omnämnda produkterna bli implementerade mot USA.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.