Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU:s finansministrar är nu överens om att tillåta sänkt moms för digitala publikationer. Det står klart efter ett möte i Luxemburg på tisdagen, rapporterar bland annat DN.

– Vi har äntligen lyckats. Det här är en svensk seger som vi kämpat hårt för och haft ett starkt stöd från riksdagen, säger finansminister Magdalena Andersson.

Beslutet innebär att EU:s medlemsstater själva ska kunna besluta om att tillämpa en reduceras momssats på digitala böcker, strömmande och nedladdningsbara ljud- och e-böcker samt tidningar och tidskrifter i digital form.

Det innebär att Sverige, och andra medlemsstater, kan ta ett beslut om att sänka momsen på bland annat digitala böcker från nuvarande 25 till 6 procent. Det skulle i så fall vara i linje med momsen på fysiska böcker i Sverige.

Finansminister Magdalena Andersson säger att arbetet med sänkt moms skulle underlättas av att det fanns en ny regering på plats, men samtidigt ser hon ingen anledning till att det hela ska dras i långbänk.

Sverige har varit ett av de länder som tryckt på hårdast om att sänka momsen för e-publikationer, och även hotat att gå sin egen väg vid utebliven överenskommelse.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.