Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen föreslår att införa en försäljningsskatt på tre procent för de stora globala teknikföretagen, rapporterar Reuters som fått ta del av ett utkast.

Skatten har tidigare kommenterats av Frankrikes finansminister Bruno Le Maire som sade att den skulle ligga på mellan 2-6 procent av omsättningen.

Enligt nyhetsbyrån har det nya förslaget om tre procent hämtats från ett tidigare utkast som hade ett intervall på 1-5 procent. Den nya skatten väntas bli antagen nästa vecka men kan fortfarande komma att ändras, enligt uppgift.

Vid acceptans kommer skatten endast att gälla för bolag med årliga intäkter på mer än 750 miljoner euro, och årliga skattepliktiga intäkter på över 50 miljoner euro i EU.

Den nya skatten har presenterats som en temporär åtgärd vid ett uteblivet avtal med företagen om att deras beskattning ska ske i de länder där intäkterna uppstår. Amerikanska teknikjättar har kritiserats av EU för att betala sina skatter i främst lågskatteländer som Irland och Luxemburg.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.