Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-domstolen har på onsdagen fastställt att Uber är ett taxiföretag och inte ett digitalt företag i första hand. Beslutet förväntas få stora effekter på hur Uber regleras runt om i Europa.

”Oavsett vilken dom det blir kommer det inte att förändra saken i de flesta EU-länder där vi redan är verksamma i enlighet med transportlagar. Men miljontals européer hindras fortfarande från att använda appar som vår”, sade en talesperson för Uber till CNBC inför beslutet.

Uber har hela tiden hävdat att man erbjuder en teknikplattform som kopplar samman förare med passagerare genom sin app. Ett flertal myndigheter i Europa har dock argumenterat för att det amerikanska företaget ska ses som ett taxibolag och därmed ska regleras enligt transportlagarna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.