Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen ger nu Scania 880,5 miljoner euro i böter för att ha brutit mot konkurrensreglerna. Under 14 års tid ska lastbilstillverkaren ha samarbetat med fem andra lastbilstillverkare om priser och att föra över kostnader för ny teknik för att klara utsläppskrav på på kunderna.

Redan förra sommaren stod det klart att EU nått en uppgörelse med MAN, DAF, Daimler, Iveco och Volvo/Renault. Scania valde dock att inte gå med i samma uppgörelse och därmed fortsatte kommissionens utredning som vanligt.

MAN, som liksom Scania ägs av Volkswagen, var den aktör som avslöjade kartellbildningen och slapp undan böter. Volvo åkte på 670,4 miljoner euro, motsvarande drygt 6,7 miljarder kronor, i böter. Totalt utdömdes 2,93 miljarder euro i böter för lastbilstillverkarna i juli förra året och nu tillkommer alltså ytterligare 880,5 miljoner euro för Scania.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.