Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen uppger i ett pressmeddelande att det blir en fördjupad granskning av det skatteupplägg som Nederländerna och Inter Ikea har. Redan i helgen var Financial Times ute och skrev en artikel om att EU skulle granska skatteupplägget.

Kommissionen misstänker att två nederländska skatteregler från 2006 och 2011 kan ha inneburit att Inter Ikea betalat mindre skatt och gett en orättvis fördel gentemot andra företag. Granskningen riktar bland annat in sig på årliga licensavgifter som Inter Ikea Systems betalat till Inter Ikea Holding.

Enligt en tidigare rapport som presenterades i EU-parlamentet 2016 har bolaget undvikit nära en miljard euro i skattebetalningar mellan 2009 och 2014.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.