Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Jag och Jesper har varit på fin tillställning igen. Senast fick vi äta middag med ABB:s vd, den här gången var det lunch i samma fantastiskt vackra rum på Grand Hotel.

Vi var inbjudna av en av de stora PR.-byåerna som fixat media-lunch åt en av de stora internationella bankerna. Tanken är naturligtvis att journalisterna ska bli vänligt inställda till banken i fråga och i bästa fall skriva något positivt. Vi får se om jag lyckas med det nu.

Glada i hågen gick vi dit. Gratis är gott och dessutom hoppades vi lära oss något om det lunchen skulle handla om – smart beta. Som om nån skulle handla på dumb-beta…

I vilket fall, där satt vi på supergod tre-rätters lunch – 4 halvstiliga män i skräddarsydda kostymer, 9 lufsiga journalister och en elegant kvinna. Vi fick höra om hur smart man kan vara om man diversifierar mellan olika tillgångsslag eftersom man över tid aldrig vet vilket tillgångsslag som kommer att outperforma just det året. Close to rocket science.

På frågan om hur dessa smarta Londonbankers tänker kring marknaden just nu fick jag svaret att volatiliteten just nu är hög eftersom marknaden oroar sig för en räntehöjning från FED, men att marknaden ändå kommer välkomna en räntehöjning om den kommer av rätt anledningar. What?

Jag hade väntat mig betydligt mer! Fyra extremt välbetalda bankers, som vardera tjänar mer än jag skulle lyckas spendera, klämmer ur sig det mest standardiserade svar man kan tänka sig. Visst, de kanske sparar sina bästa svar till sina bästa kunder, men nått säger mig att så inte var fallet.

Visserligen vet jag från åren som analytiker att alla i London inte är über-smarta, men nånstans utgör alla dess bankers tillsammans marknaden – den där marknaden som ju alltid har rätt – och på nått naivt sätt har jag alltid fortsatt att tro att det finns en drös med smarta bankers mellan mig och äkta über-smartingar som t ex Carl Icahn.

Det jag lärde mig på lunchen var att steget mellan mig och Carl inte är så långt. Tack!

 

PS. Om ni inte sett veckans snackis – Danger Ahead – Icahns 15 minuter långa valfilm till stöd för Donald Trump så gör det! Underhållande – så klart – men innehåller en hel del bra finansiella poänger.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.