Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Telekomjätten Ericsson meddelar att både Jan Frykhammar och Magnus Mandersson med omedelbar verkan lämnar sina respektive roller som vice verkställande direktör och medlemmar av koncernledningen.

”Både Frykhammar och Mandersson kommer att lämna Ericsson för att söka
nya utmaningar”, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Beskedet kommer dagen före Ericssons kapitalmarknadsdag i New York.

Frykhammar hade tillfälligt rollen som vd och koncernchef under sökandet efter en ny vd under perioden 25 juli 2016 till 15 januari 2017. Därefter har han varit rådgivare till koncernchefen med fokus på bolagsstyrning och effektivitet.

Mandersson har haft en roll som rådgivare till koncernchefen Börje Ekholm, med fokus på kundrelationer. Han har varit vice verkställande direktör sedan 2011.

Från och med idag den 7 november har samtidigt Fredrik Jejdling utsetts till vice verkställande direktör vid sidan av sin nuvarande roll som chef för affärsområde Networks.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.