Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Telekombolagets Ericssons valberedning föreslår att Ronnie Leten blir ny styrelseordförande.

Ronnie Leten var mellan 2009 och 2017 vd för Atlas Copco. Han är idag styrelseledamot i SKF, styrelseordförande i Electrolux och är föreslagen som styrelseordförande i Epiroc, den del av Atlas Copco som planeras delas ut under 2018. Ericssons nuvarande styrelseordförande Leif Johansson har som tidigare meddelats att han inte ställer upp för omval vid årsstämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valberedningen föreslår även Kurt Jofs som ny styrelseledamot i Ericsson. Jofs var ansvarig för Ericsson Networks mellan 2003 och 2008 och är idag styrelseordförande i Tieto. Kristin Skogen Lund har meddelat valberedningen att hon inte står till förfogande för omval.

Valberedningens övriga förslag kommer att offentliggöras senare, senast i samband med kallelsen till årsstämman 2018.

”Valberedningen har arbetat intensivt och konstruktivt de senaste månaderna och vi är glada över att nu kunna föreslå en ny ordförande för Ericssons styrelse. Det är valberedningens uppfattning att vi i Ronnie Leten hittat rätt person som ordförande i Ericsson, med den erfarenhet och kompetens företaget behöver. Ronnie har ett mycket starkt track record när det gäller värdeskapande. Ronnie är en mycket skicklig affärsman, tekniskt kunnig och strategiskt mångsidig. Vidare har han betydande erfarenhet från digitalisering av stora verksamheter, vilket kommer att vara en tillgång i Ericssons fokuserade arbete tillsammans med dess kunder”, kommenterar Johan Forsell, ordförande i valberedningen och vd i Investor.

”Därutöver föreslår valberedningen Kurt Jofs som ny styrelseledamot. Med Kurts djupa kunskap och bakgrund inom telekom- och IT-industrin, inte minst från tidigare uppdrag inom
Ericsson, bedömer vi att han kommer att bidra med kompletterande kompetens och erfarenhet till Ericssons styrelse. Med dessa förändringar är det valberedningens uppfattning att bolaget ges rätt förutsättningar att realisera dess långsiktiga potential”, fortsätter Johan Forssell.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.