Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amerikanska T-Mobile tecknar ett omfattande flerårigt avtal med Ericsson värt 3,5 miljarder dollar, motsvarande nästan 32 miljarder kronor. Ericsson kommer att leverera sin senaste 5G New Radio-utrustning, enligt ett pressmeddelande.

Ericsson har nyligen beslutat att öka sina investeringar i USA för att bättre stödja utrullningen av 5G. Avtalet med T-Mobile beskrivs som en stor milstolpe för båda aktörerna.

Finwire har tidigare idag rapporterat att operatörsjätten AT&T kommer att köpa in 5G-utrustning från Ericsson, Nokia och Samsung. Det är just de tre leverantörerna som nu tydligt blir de ledande 5G-leverantörerna för samtliga av USA:s stora mobiloperatörer. Verizon och Sprint har precis som AT&T namngett just Ericsson, Nokia och Samsung som leverantörer.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.