Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Equinor, tidigare Statoil, planerar att investera 15 miljarder dollar i den brasilianska verksamheten fram tills år 2030. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är verksamt i landet sedan 2001 och har redan plöjt ned 10 miljarder dollar. De nya aviserade storsatsningarna kommer från att man ser positivt på möjligheterna utanför den sydamerikanska jättens kust.

”Vi har en portfölj med potentialen att producera mellan 300 000 och 500 000 fat av oljeekvivalenter år 2030, beroende på projektstarterna och prospekteringsframgångar”, säger Anders Opedal, chef för utveckling och produktion i Brasilien.

Equinor är för närvarande engagerade i borrningen av brunnen Guanxuma i licensen BM-S-8. En oljeupptäckt har skett där men enligt bolaget kvarstår det mer arbete för att kunna fastställa reservkapaciteten.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.