Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Sökbolaget Eniro fullföljer enligt ett pressmeddelande rekapitaliseringsplanen och utbyteserbjudandena. Bankkonsortiet och garantikonsortiet har lämnat medgivande till att erbjudandena fullföljs, trots att den 95-procentiga anslutningsgraden ej uppfyllts.

Slutliga godkännanden av bankernas kreditkommittéer väntas ske senast torsdagen den 5 oktober 2017.

– Vi är mycket glada att rekapitaliseringsplanen vunnit gehör och kan fullföljas. Stora ansträngningar har gjorts av såväl Eniros banker som parterna i garantikonsortiet, för att rekonstruktionsplanen nu kan genomföras. Med garantikonsortiet på plats är den kommande kontantemissionen i sin helhet garanterad. Eniro kan nu fullt ut koncentrera sig på sin affär, säger bolagets styrelseordförande Björn Björnsson.

Eniros rekapitaliseringsplan kommer därmed att fullföljas. Nästa steg i denna plan är en kontantemission av stamaktier av serie A om cirka 275 miljoner kronor med teckningsrätt för, i första hand, aktieägare av befintliga stamaktier av serie A (exklusive innehavare av betalda teckningsaktier (BTA) från utbyteserbjudandena).

Stamaktier som inte tecknas med stöd av teckningsrätter kommer att erbjudas till övriga stamaktieägare i Eniro samt andra som anmält intresse att teckna aktier i kontantemissionen.  Denna emission är fullt ut garanterad av garantikonsortiet och medför också att de fördelaktiga lånevillkor som framförhandlades mellan konsortiet och Eniros banker kommer att gälla, uppger bolaget.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.