Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ekobrottsmyndigheten har lagt ned sina utredningar kring Eltel och åklagaren motiverar beslutet med bevissvårigheter, skriver Dagens industri. Samtidigt vill storägarna i Eltel att styrelsen noga prövar en skadeståndsprocess mot både tidigare vd och ordförande.

”Det här är en fråga som ligger i styrelsens knä. Man började ju med att göra en polisanmälan och vi har fullt förtroende för att man fortsätter att hantera den här frågan på bästa möjliga sätt”, säger Joakim Rubin till Di. Han är partner i fonden Zeres Capital som sitter med 12 procent av aktierna i Eltel.

I maj förra året lämnade styrelsen in en polisanmälan mot tidigare vd Axel Hjärne för misstanke om svindleri och/eller bokföringsbrott. EBM startade därefter två utredningar men båda har nu alltså lagts ned.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.