Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Elon Musk har sagt att hans rymdföretag SpaceX planerar att landa minst två fraktskepp på Mars 2022, rapporterar CNN.

Vid en rymdkonferens i Australien uppgav Elon Musk att skeppen ska erbjuda försörjning för de första astronauter som förväntas anlända två år senare.

Sett till tidsaspekten är målet rätt ambitiöst och därför sade Elon Musk att man tänker börja bygga det första rymdskeppet redan i mitten på nästa år. För finansieringen står de uppdrag som SpaceX utför inom satellituppskjutningar och tjänster åt den internationella rymdstationen, ISS.

Elon Musk gav också detaljer kring de rymdskepp som ska skicka iväg människor till Mars. De kommer att färdas i en så kallad BFR eller ”Big F–king Rocket”, som kan hysa runt 100 personer utspridda på över 40 kabiner. I BFR-skeppen kommer det också att finnas stora mötesplatser och ett nöjessystem, enligt SpaceX-grundaren.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.