Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Teslas vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley för att personligen ge honom råd kring ett utköp av företaget, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Under tisdagen upphörde banken med sin bevakning av Tesla utan att ange varför, vilket gör att sanningshalten med Bloombergs källor ökar.

Morgan Stanley har annars tidigare jobbat med Tesla i form av garant och är själva en av företagets 20 största aktieägare med 0,6 procent av kapitalet. I sin bevakning har Morgan Stanley traditionellt haft en positiv syn på aktien.

Vid sidan av Morgan Stanley är också Goldman Sachs engagerade med att vara rådgivare åt Tesla. Tillsammans är bankduon de ledande inom fusionsrådgivningar i år.

Tesla eller Morgan Stanley har inte velat kommentera uppgifterna till Bloomberg News.

Musk har tidigare i en tweet angett att en finansiering för privatiseringen av Tesla var säkrad. Senare fick han backa på detta uttalande i ett blogginlägg, men har på grund av utspelet fått en subpoena, krav på ytterligare information, från amerikanska finansinspektionen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.