Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Electronic Arts, EA, förvärvar spelstudion Respawn Entertainment som ligger bakom den framgångsrika spelserien Titanfall. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är på 151 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor, med betalning i kontanter. EA kan utöver det komma att få betala ytterligare upp emot 140 miljoner dollar baserat på att Respawn når vissa milstolpar fram till senast slutet av 2022.

EA:s övertagande av Respawn kommer just som de två företagen genom ett partnerskap har flera spelprojekt på gång. Dessa räknar in ännu ett Titanfall-spel, ett nytt spel inom Star Wars-serien och en ny spelupplevelse inom virtual reality.

Transaktionen förväntas bli slutförd runt slutet av 2017.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.