Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vitvarubolaget Electrolux satsar 500 miljoner dollar i USA samtidigt som produktionen konsolideras.

Dels ska det ske en modernisering och utbyggnad av tillverkningsenheten i Springfield, Tennesse, för omkring 250 miljoner dollar. Där ska det bland annat produceras en ny serie fristående köksprodukter. Vid fabriken i Anderson har Electrolux sedan tidigare fattat beslut om att investera runt 250 miljoner dollar i en ny serie produkter och tillverkningsprocesser.

I och med konsolideringen av produktion till Anderson läggs fabriken i St Cloud, Minnesota, ned efter 2019. Det innebär att omstruktureringskostnader på cirka 75 miljoner dollar, motsvarande 600 miljoner kronor, belastar det första kvartalet i år.

”Vi satsar helhjärtat på Frigidaire-varumärket och vår amerikanska tillverkning. Därför investerar vi omkring 500 miljoner dollar i våra tillväxtområden samtidigt som vi förenklar verksamheten”, säger Alan Shaw, chef för Electrolux Vitvaror Nordamerika.

”Det här är ett svårt besked för våra kolleger i Minnesota. Vi kommer att göra vad vi kan för att stötta dem och meddelar detta redan två år i förväg för att ge en övergångsperiod”.

Electrolux har tidigare meddelat att koncernens totala investeringar under 2018 kommer att öka till cirka 6 miljarder kronor. Investeringarna i Springfield och Anderson ingår i den siffran.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.