Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vitvarubolaget Electrolux gör nu en avsättning på cirka 550 miljoner kronor på grund av den konkurrensutredning i Frankrike som det flaggades för tidigare i år. Avsättningen påverkar rörelseresultatet i form av en engångspost i det andra kvartalet.

”I detta skede av utredningen gör nu Electrolux, i enlighet med redovisningsregler, denna avsättning för böter till följd av utredningen. Det slutliga beloppet kommer att bli känt när processen är avslutad”, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Konkurrensmyndigheten i Frankrike genomför även en annan utredning som berör Electrolux men bolaget har inte informerats om några slutsatser gällande den.

Electrolux presenterar sin kvartalsrapport den 18 juli.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.