Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Electrolux har meddelat att man tänker bestrida de antidumpningstullar som lagts på bolagets tvättmaskiner i USA, enligt ett pressmeddelande.

Det amerikanska handelsdepartementet har lagt en tullsats på 72,41 procent för tvättmaskiner som Electrolux tillverkade i Mexiko och importerade till USA mellan februari 2016 och januari 2017.

Bolaget uppger att om den preliminära tullsatsen skulle fastställas som slutgiltig så kommer den att medföra en engångskostnad för Electrolux på cirka 70 miljoner dollar, motsvarande 586 miljoner kronor. Den skulle hamna i räkenskapsböckerna för 2018.

“Vi anser att detta är fullständigt obefogat och ser fram emot att få berätta alla fakta i saken i domstol”, säger Alan Shaw, chef för Electrolux affärsområde Vitvaror Nordamerika.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.