Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Europeiska centralbanken meddelade på torsdagen att man lämnar räntorna och obligationsköpen oförändrade. Det var också i linje med marknadens förväntningar.

Samtidigt ändrar ECB guidningen för penningpolitiken och utelämnar den tidigare utsagan om att man är beredd att expandera obligationsköpsprogrammet vid behov.

Vid mötet i oktober halverade centralbanken obligationsköpsprogrammet till 30 miljarder euro på månad samtidigt som det förlängdes nio månader till september 2018.

ECB upprepar på torsdagen att tillgångsköpen kommer att fortsätta till september 2018 eller längre vid behov och att räntorna bedöms vara vid nuvarande nivåer under en utdragen tidsperiod och väl efter att tillgångsköpen har avslutats.

Centralbanken upprepar även att förfallna värdepapper som köpts under obligationsköpsprogrammet kommer att återinvesteras under en längre period och efter det att programmet avslutats.

Klockan 14.30 startar den sedvanliga presskonferensen med centralbankens ordförande Mario Draghi.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.