Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

IT-produkt-återförsäljaren Dustin redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat.

Omsättningen uppgick till 2 772,9 miljoner kronor (2 503), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 2 768. Den organiska tillväxten i omsättningen var 1,7 procent (8,7). I föregående kvartal var nivån 8,8 procent.

Bruttomarginalen uppgick till 15,4 procent (14,9). I föregående kvartal var nivån 15,6 procent.

Justerat ebita-resultat blev 143 miljoner (124).

Rörelseresultatet blev 130,5 miljoner kronor (106), väntat rörelseresultat var 121. Rörelsemarginalen var 4,7 procent (4,2).

Resultatet före skatt var 118,3 miljoner kronor (96), analytikerkonsensus 116.

Resultatet efter skatt blev 92,2 miljoner kronor (75), analytikerkonsensus 87.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 14,6 miljoner kronor (-55,1).

”Resultatet för det andra kvartalet var starkt avseende både försäljning och marginal, där nettoomsättningen ökade till 2 723 miljoner kronor (2 503) och den justerade ebita-marginalen förstärktes till 5,3 procent (5,0). Omsättningstillväxten var kraftig inom segmentet SMB, medan vi påverkats negativt av lägre volymer inom segmentet LCP. En mer fördelaktig produktmix med en större andel mer avancerade produkter och tjänsterförklarar en betydande del av marginalökningen. Vidare har en mer gynnsam försäljningsbalans mellan segmenten SMB och LCP tillsammans med en högre andel försäljning av egna märkesvaror påverkat marginalen positivt”, skriver bolaget i rapporten.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.