Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Deutsche Bank kommer att göra sig av med 6 000 anställda som ett led i fusionen med Postbank, skriver Welt am Sonntag med hänvisning till källor.

Det är dubbla funktioner som väntas ryka enligt banken även om man inte har velat bekräfta uppgifterna.

”Konkreta åtgärder kommuniceras alltid när vi når en milstolpe och har kommit överens med arbetstagarrepresentanterna”, sade vice styrelseordförande Christian Sewing.

”Det är dock klart att bankerna kommer att minska sina dubbla funktioner efter den juridiska sammanslagningen av bankerna i det andra kvartalet”, tillade Christian Sewing.

Deutsche Bank köpte Postbank för sex miljarder euro 2008. Efter fruktlösa försök med att avyttra enheten i syfte att stärka den egna kapitalbasen kom Deutsche Bank på andra tankar och valde istället att införliva Postbank som är inriktad mot privatkunder.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.