Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Deutsche Banks ledning har under ett strategimöte med styrelsen diskuterat en potentiell fusion med schweiziska investmentbanken UBS. Det uppger tyska Handelsblatt med hänvisning till källor.

Diskussionen ska ha ägt rum tidigare denna månad och kommer efter att det redan ryktats om ett samgående mellan Deutsche Bank och Commerzbank.

Av UBS och Commerzbank uppges den förra vara mer kompletterande inom områden som investment banking och förmögenhetsförvaltning, medan Commerzbank riskerar leda till höga omstruktureringskostnader på en stor överlappning.

Deutsche Bank har avböjt att uttala sig. Under måndagen kommenterade vd Christian Sewing alla förvärvsspekulationer med att säga att det i nuläget är bättre för banken att fokusera på sin egen lönsamhet i första hand.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.