Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Deutsche Bank var enda storbank att inte klara av amerikanska Federal Reserves stresstest, rapporterar CNN Money.

Den tyska storbanken fälldes på grund av sitt amerikanska dotterbolag som enligt Fed har ”omfattande och kritiska brister i sin kapitalplanering”.

Testet visade att dotterbanken skulle klara av en recession men att det också fanns materiella svagheter, inklusive kring datakapacitet och kontroller samt hur man förutspår förluster under stress och riskhanteringsfunktioner som internrevision.

I övrigt blev alla de andra 35 bankerna godkända med flaggning för tre stycken, däribland Goldman Sachs och Morgan Stanley. Flera av storbankerna meddelade senare under torsdagskvällen att man går vidare med planer om höjda utdelningar och återköp av aktier.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.