Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bröderna Bass som upptäckte rapparen Eminem och har ägarrättigheter till en del av hans musikkatalog kommer att sälja den, rapporterar Bloomberg News.

Katalogandelen kommer att hamna i händerna på Royalty Flow som planerar att finansiera den genom en så kallad mini-börsnotering. Kapitalinsamlingen kan bäst beskrivas som crowdfunding genom att man låter icke-ackrediterade investerare få köpa en andel med vissa begränsningar.

Efter en mini-börsnotering är det vanligt för företag att sikta på en vanlig listning och det är exakt vad Royalty Flow har uppgett i inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC, enligt nyhetsbyrån.

Därmed kommer det alltså bli möjligt för Eminems fans och övriga investerare att kunna bli delägare till artistens musik.

Enligt uppgift har bröderna Bass gått med på att sälja 15 procent i katalogen för 9,75 miljoner dollar. Om de accepterar en större försäljning på 25 procent kan de räkna med en kassapåfyllning på 18,8 miljoner dollar.

Royalty Flow har uppgett att man siktar på att ta in mellan 11 till 50 miljoner dollar med sin mini-börsnotering.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.