Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det finns ingen tvekan om att problemen relaterade till Danske Banks estländska verksamhet var mycket större än vad banken initialt hade trott.

Det uppger styrelseordföranden Ole Andersen i ett pressmeddelande där slutsatserna från internutredningen kring penningtvättskandalen i Estland presenteras.

Tidigare under onsdagen lämnade bankens vd Thomas F. Borgen in sin avskedsansökan, samtidigt som vinstprognosen för helåret sänktes.

”Banken har helt klart misslyckats med att leva upp till sitt ansvar i det här ärendet”, uppger ordföranden.

Banken har i utredningen, som sysselsatt cirka 70 personer, granskat omkring 15 000 kunder och 9,5 miljoner betalningar till ett värde av 200 miljarder euro. Tidigare uppgifter i media har nämnt summor på omkring 150 miljarder dollar.

Danske Bank kan i nuläget inte ge en exakt siffra å antalet misstänkta transaktioner, men uppger att man har rapporterat 6 200 kunder till myndigheterna.

Utredningen har vidare funnit att bankens ledning, ordförande och vd inte har brutit mot några legala åtaganden gentemot Danske Bank.

Slutsatserna från utredningen är enligt banken i linje med den kritik som riktats från den danska finansinspektionen i maj 2018.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.