Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Flygbolaget SAS har kallat till extra bolagsstämma den 3 november. Styrelsen vill ha ett bemyndigande från stämman att genomföra en eventuell riktad nyemission.

Danska staten är positiv till emissionsbemyndigandet och avser teckna aktier i nyemissionen. Utgångspunkten är att den danska staten önskar behålla sin ägarandel i SAS. Det framgår av ett pressmeddelande från danska finansdepartementet.

Norska staten och svenska staten är också positiva till emissionsbemyndigandet, men avser inte att teckna aktier i nyemissionen, vilket innebär att deras ägarandelar kommer minska.

I dag äger de skandinaviska länderna 42,9 procent av SAS, fördelat på Sverige 17,2 procent, Norge 11,5 procent och Danmark 14,2 procent.

Efter beskedet om nyemissionen faller SAS med sex procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen.

Mer om SAS nyemission i dagens Börsfrukost i spelaren ovan.

EFN/Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.