Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De danska och svenska regeringarna har kommit överens om ett avtal rörande Postnord.

Avtalet innebär att svenska staten tillskjuter 400 miljoner och den danska staten 267 miljoner, enligt ett pressmeddelande från Näringsdepartementet.

Den danska staten ska dessutom kompensera Postnord med 1 533 miljoner kronor för kostnader relaterat till uppsägningar av anställda med ”särskilda villkor” i den danska verksamheten.

– Genom det här avtalet startar vi ett nytt kapitel för företaget. Från och med nu ligger fokus på kvalitet och hur vi ska göra bolaget starkare för framtiden. Jag vill uttrycka min tacksamhet för det ansvar som danska staten har visat i den här svåra situationen, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Postnord ska även undersöka andra alternativ för att stärka sin finansiella ställning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.