Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Näringsminister Mikael Damberg (S) är inte nöjd med besked att Telia ska köpa TV4 och ska i eftermiddag träffa styrelsen för teleoperatören för att diskutera frågan.

”Jag tror inte sista ordet är sagt. Nu kommer det börja en diskussion kring granskning av konkurrensfrågor och antagligen kring sändningstillståndet framöver. Men det blir också en mediepolitisk diskussion kring statens roll som medieaktör”, säger han till Di.

Han säger vidare att det inte är aktuellt att sälja av statens innehav om 37 procent i Telia även om affären godkänns av myndigheterna. Orsaken är säkerhetspolitiskt relaterade skäl.

Telia meddelade under morgonen att man förvärvar Bonnier Broadcasting som består av TV4, C More och finländska MTV för 9,2 miljarder kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.