Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tyska Daimler kommer att göra en investering på cirka 600 miljoner kronor, motsvarande 5,7 miljarder kronor, i sin kommersiella fordonsverksamhet i Brasilien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pengarna ska plöjas ned genom dotterbolaget Mercedes-Benz do Brasil under en femårsperiod och gå bland annat till att modernisera produktionslinjer. En del av medlen kommer också att användas för att förbättra de digitala tjänsterna samt effektivisera två fabriker.

”Den brasilianska marknaden fortsätter att vara svag men våra produkter är starka. Vi har kunnat expandera vår marknadsandel på denna utmanande marknad”, säger Stefan Buchner, vd för Mercedes-Benz Trucks.

Daimler uppger att nästan hälften av alla kommersiella fordon i Brasilien är äldre än 20 år. Detta ställer krav på utbyte av dem i framtiden.

”Vi kommer att vara redo när marknaden vaknar till liv igen”, säger Martin Daum, ledamot i styrelsen för Daimler.

Daimler har investerat cirka en miljard euro i sina brasilianska anläggningar sedan 2010.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.