Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Onsdagen är en av de tyngsta rapportdagarna den här våren, med delårsresultat från bland annat två storbanker, låsbolaget Assa Abloy och spelbolaget Unibet.

SEB: Storbanken visar minusresultat för första kvartalet. Det var sen tidigare känt att kvartalets skulle belastas av nedskrivningar på 5,9 miljarder kronor till följd av omorganiseringar och engångskostnader. Bankens rörelseresultat landade på -1 456 Mkr för kvartalet, förväntat var -1 306 Mkr.

Vd Annika Falkengren skriver följande om den svaga rapporten ”I det nuvarande läget – med stor osäkerhet på de finansiella marknaderna och negativa räntor som verkar bestå även i ett längre perspektiv – var kundernas aktivitetsnivå låg. Det medförde att alla intäktsrader minskade jämfört med fjärde kvartalet förra året”

 

Nordea: Räntenettot för Nordea var något under prognos medan kreditförlusterna var lägre än väntat. Rörelseresultatet landade på 1 006 miljoner euro för kvartalet. Det kan jämföras med väntade 1 009 miljoner euro, enligt en sammanställning SME Direkt gjort.

Räntenettot på strax under 1 200 miljoner euro, var under förväntan. Nordea skriver i rapporten att ” räntenettot minskade i affärsområdena på grund av lägre marknadsräntor som pressade inlåningsmarginalerna. Utlåningsmarginalerna ökade något under kvartalet, men inte tillräckligt för att uppväga den fortsatta pressen på inlåningsmarginalerna”

 

Bilia: Vinsten ökade stort. Nettoomsättningen för Bilia uppgick till 5 433 Mkr (4 715) Bilia redovisar rörelseresultat på 185 Mkr för första kvartalet (157).

Bilias vd Per Avander skriver i rapporten för det första kvartalet ” Den resultatförbättring som Bilia redovisade i det första kvartalet är hänförlig till bolagets serviceverksamhet där omsättningen ökade med 8 procent och rörelseresultatet med 28 miljoner kronor”

 

Unibet: Speloperatören krossar marknadens förväntningar för första kvartalet. Spelöverskott summeras till 122 miljoner pund för perioden. Väntat var ett spelöverskott på 111 miljoner pund, enligt SME Direkt. Unibet redovisar ett rörelseresultat på 22,6 miljoner pund. Snittprognosen låg där på 20,6 miljoner.

 

Net Insight: Bolaget som levererar lösningar för medienät, redovisar ett resultat efter skatt på 14 miljoner kronor för första kvartalet (4) Nettoomsättningen uppgick till 110 Mkr (87,7) Rörelseresultatet landade på 7,8 Mkr (6,2) Kassaflödet uppgick till 11,8 Mkr (10,2).

 

Texten uppdateras löpande.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.