Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Patenträttegången mellan Samsung och Apple kommer att dra igång den 14 maj och pågå i fem dagar. Det har en distriktsdomare bestämt, rapporterar AppleInsider.

Rättegången är en fortsättning på den som avslutades för fem år sedan. Den gick Apple segrande ur och Samsung beordrades då att betala en miljard dollar för sitt patentövertramp gällande bland annat designen på iPhone.

Men Samsung har envisats sedan dess och med hjälp av advokater lyckats minska notan till cirka 400 miljoner dollar. Om bolaget nu vid kommande rättegången presenterar nytt material med stor betydelse kan det sydkoreanska bolaget mycket väl undvika skadesånt helt och hållet.

Chanserna för en uppgörelse utanför domstolen har bedömts till 30 procent av en patentjurist.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.