Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Uber siktar på 2021 som mål för matleveranser med drönare. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till en jobbannons.

Uber söker nu en verksamhetschef som kan sätta drönarna i drift så tidigt som nästa år, och kommersialisera dem på flera marknader per 2021.

Drönarchefen kommer att möjliggöra säker, laglig, effektiv och skalbara leveranser via luften. I dagsläget går projektet internt under namnet UberExpress.

Taxitjänstföretaget har dock dragit bort en jobbannons vid namn Flight Standards and Training på sin hemsida, och en talesperson uppger att annonsen inte reflekterar programmet som ännu är i ett väldigt tidigt stadium.

Det sker mot bakgrund av att man planerar att börsnotera bolaget nästa år, och vissa banker gör bedömningen att Uber kan komma att värderas till 120 miljarder dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.