Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fastighetsbolaget D Carnegie förvärvar 1 274 lägenheter i Stockholm från Byggmästare Anders J Ahlström Fastighets. Köpeskillingen är 1 673 miljoner kronor, motsvarande 15 900 kronor per kvadratmeter, före avdrag för latent skatt om ungefär 80 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen är strukturerad som en aktieöverlåtelse. Fastighetsportföljens uthyrbara yta uppgår till 105 000 kvadratmeter. De möjliga byggrätter som ingår i förvärvet bedöms utgöra en betydande uppsida. Fastigheterna är belägna på Albyberget, Alby i Botkyrka kommun i Stockholm och ligger i närheten av andra fastigheter ägda av D Carnegie.

Transaktionen kommer kombineras med en nyemission till säljaren vilket resulterar i en kombination av kontant vederlag med 92 procent av köpeskillingen och vederlag i form av aktier med 8 procent av köpeskillingen. Tillträde beräknas ske under andra kvartalet 2018.

Nyemissionen genomförs till följd av en begäran från Byggmästare Ahlström om att bli aktieägare i D Carnegie. Byggmästare Ahlström kommer att teckna 1,02 miljoner aktier i D Carnegie, vilket motsvarar 1,1 procent av kapitalet och 0,9 procent av rösterna.

Fastighetsbeståndet består av flera byggnader belägna nära varandra och omfattar 1 274 lägenheter. Det årliga hyresvärdet uppgick 2017 till 103 miljoner kronor. Fastigheterna har en uppskattad renoveringsgrad om 5 procent.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.