Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Comcast presenterade på onsdagskvällen ett nytt bud på de 21st Century Fox-tillgångar som Walt Disney tidigare erbjudit sig att köpa. Comcast erbjuder 65 miljarder dollar, motsvarande cirka 560 miljarder kronor, i kontanter.

Disney lade förra året fram ett bud värt 52,4 miljarder dollar men till skillnad mot Comcasts erbjudande är det i aktier. Comcasts erbjudande innebär alltså en premie med 19 procent mot Disneys bud.

Om affären går igenom blir Comcast en riktig branschjätte i USA då bolaget redan har en stor tv- och filmverksamhet med bland annat NBC, Telemundo, Universal Pictures och Dreamworks Animation.

De tillgångar som man vill köpa från Fox är inom film och tv, ägandet i brittiska Sky och videostreamingtjänsten Hulu. Vid en transaktion skulle den Rupert Murdoch-ägda underhållningskoncernen lämnas kvar med sina enheter inom nyheter och sport.

21st Century Fox uppgav sent på onsdagen att de tagit emot Comcasts erbjudande men att man inte har tagit något beslut om mötet den 10 juli ska ställas in eller skjutas upp. Tanken är att aktieägarna då ska rösta om överenskommelsen med Disney.

Styrelsen i Fox säger att man noggrant ska se över det nya erbjudandet från Comcast.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.